2016. augusztus 25., csütörtök

Vissza a suliba #1

Sziasztok! (: Eldöntöttem az egyik este, hogy kidíszitem a füzeteimet idén, mivel elég sokat tudtam megtartani a tavalyi évről, így kicsit átalakítottam, mintha újak lennének. Tegnap délelőtt, pedig még pár újat is be tudtam szerezni, amiknek sikerült végül befejeznem a borítójuk montázsát is! Szóval ma ezeket fogom bemutatni, közreműködőt a Picasa, amivel a montázsokat készítettem, és a Word, amivel pedig a füzetek hátoldalát, és a névtáblát csináltam meg.

Először is szükségünk lesz:
 • egy általunk választott elő- és hátoldalra,
 • vinyettára
 • ollóra
 • ragasztóra


Aztán jöhet is a munka többi része, amikor is a füzetre ráragasztjuk a borítóit. Az ollóra csak akkor van szükség, ha esetleg nem pontosan A4-es a füzetettek (én a tipikus sim, zöld színűvel jártam így), illetve, ha valamit igazítani akarsz, ami a többinél szükségem volt, hiszen a két másik füzet (ami a képen is látható) két vége tompított, így le kellett a borítónak is a végét kerekítenem.

Ha olyan ragasztót használtok, mint én, akkor érdemes ellenőríznetek, hogy jól oda ragadt-e, mert én ütöttem már a füzetre a lapokat, s néha szélén újra is kellett ragasztanom (lehet, hogy ez csak erre a típusra jellemző?).

Ezek után márcsak a vinyettáinkat kell rájuk helyeznünk, szintén a ragasztóval, amiket ki kell ugye vágni, majd olyan formát adunk nekik, amilyet akarunk (kör, háromszög, stb.), én a tipikus négyzetnél maradtam.

Készen is lettünk velük. Igazából a képek igazításával, vagy a szövegeknek a betűtípusával lehet itt elszöszölni az időt (amit én tegnap este kezdtem, és két óra után is csak kettő és a harmadik feléig jutottam, de másnap már teljesen befejezhettem a munkát. (:


Ti hogyan készültök a sulira?Remélem tetszett ez a fajta do it yourself bejegyzés tőlem. Ez az első ilyenem, és sajnálom a kép minőségét, mivel hirtelen ötletből merült fel ennek a cikknek a megírása nem nyúltam a fényképezőmhöz, hanem rögtön a mobilom után kaptam, és lőttem pár képet a folyamat közben.

Ölel titeket,
Virdzsini


2 megjegyzés:

 1. Tbbt! 😍😍 nagyon jók lettek!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek! <3 Hamarosan, akkor a többi füzetemre is fényderül. (:

   Törlés