2017. október 24., kedd

Nyári koncert élmények

Sziasztok! (: Mivel nyáron számomra meglepően sok koncertre eljutottam - nagy részét a szigetes munkámnak köszönhettem -, ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy bejegyzést, amiben hat koncertet fogok nektek bemutatni, amikbe bele tudtam nézni, hallgatni. Remélem tetszeni fog, esetleg megismertek egy új előadót. Ide most a saját élményeimet, tapasztalataimat írom le, hogy én hogyan éreztem magam.


Nyári koncert élményeim
Amikor nyáron a családdal egy kéthetes közép-Európai utazást tettünk kocsival, akkor két koncerten is részt vettük. Mindkettő két különböző helyszínen volt, és remek élményekkel gazdagodtam.

Pavilon koncert
Luzernban, Svájcban szálltunk meg, és még az első nap, miután átsétáltuk a várost benéztük késő délután olyan öt-hat óra környékén a Nationalquaihoz, ahol ingyen koncertet adnak elő alkalmanként. A közösség mögött ott a szép folyó, miközben szemben a zenekar játszik. Körülöttük haladnak el az emberek, vagy táncolnak a párok egy-egy számra, illetve lányok sikoltva menekülnek el egy padtól, mert éppen egy patkány mászott ki a bokorból. Természetesen németül beszélt mindenki, így még a német tudásomat is tudtam hasznosítani, vagy csak figyelni milyen szavakat értek ki a beszédekből. Fúvósok fordultak elő, szám szerint három férfi, illetve volt egy dobos hátul és egy nő a zongora mögött. Remekül játszottak!


Postmodern Jukebox
Ez előtt igazán nagy családi kedvenc lett, és a koncert is jó hangulatban telt. Rengetegen voltak különböző korosztályokban fordultak elő; kétévestől akár a hetvenévesekig is előfordultak. A helyszín Németország volt, s azon belül is Jéna városában került megrendezésre. Nyílt, szabad ég alatti helyszín volt, viszont szerencsénkre nem esett az eső, pedig felkészültünk rá, hogy lesz ilyen gond. Ehelyett csodás időjárásunk volt az nap. A zenéket nagy részben már ismertük ugye itthonról, szóval nem voltak ismeretlenek.Geszti Péter koncert
A budapesti fővárosi állatkertben volt meghirdetve. Rengetegen eljöttek, s szerintem az állatokat is felkeltettük az nap este. Ez igazság szerint apukámmal és a húgommal mentem volna, viszont a tesóm napszúrást kapott, emiatt nem tudott részt venni a koncerten, így felhívtam egy barátnőmet -akiről kiderült, hogy pont nagy Geszti rajongó-, és végül ő jött velünk az nap. Remek élmény volt, és utána épp arról beszéltünk a barátnőmmel, hogy két 18 éves lány a sok harminc-negyven évesek között tomboltak Gesztiék dalaira. Idősebbek voltak leginkább, viszont előfordult néhány fiatalabb gyerek is. Szerintem azok csak a szüleik miatt jöhettek el. Nem úgy táncoltak és énekeltek, mint mi.


Évekkel ezelőtt (még a Gringo sztár idejében) vettem részt először Geszti koncertjén, de azt hiszem meg mondhatom őszintén ezen jobban éreztem magam, mint a Veszprémin.

Itt, pedig kezdődnek a Szigeten begyűjtött koncert élményeim. Vannak negatívumok, de nagy részt pozitív oldalait figyeltem, és azt se igazán zavart akkor sem, s most sem, hogy a munkabéremből egy órát levontak. Megbántam volna, hogy ha nem mentem volna el.

Tom Odell koncert
Vele kezdődött, és az egész „keresd meg a hozzátartozódat” itt kezdődött el. Kicsit késve érkeztem meg, így a Nagy Színpadhoz érve már egy nagy tömeg volt összegyűlve hallgatva Tom hangját. Mellesleg az éneke ugyanolyan fantasztikus volt, mintha otthon hallgatnám, illetve annyival volt jobb, hogy az egyiknél a két szememmel nézhettem a látványát. A húgommal végül is hamar megtaláltuk egymást, aki néhány barátjával volt egy kis körben, így hozzájuk csapódtam. A legszomorúbb rész a vége volt, amikor vissza kellett mennem a helyemre, s figyelgetni a karszalagokat.


George Ezra koncert
Az ő koncertjére szereztem egy botot, amire lufikat kötöttem fel, csak hogy legyen valami, amit fent tarthatok a magasban a koncert közben. George hangja is varázslatos volt, és minden dalát teli torokból üvöltve élvezhettem. Remek volt ott lenni olyan emberek között, akik szintén szívesen hallgatták zenéjét, alkotásait. Barátnőmmel élveztem, akivel ezután még két koncertre is elmentem, de azokat már a munkaidőm után élveztem.


Steve Aoki koncert
Igazság szerint koncertjén akartam részt venni mindenképpen, viszont amennyire fáradt voltam az nap, s eltájoltam magam a Szigeten, úgy késtük le. Azt a számot, amit hallani akartam tőle élőben azt hallottam, azzal is találtuk meg egy barátnőmmel. Egy kisebb piros sátorban volt, ahol hatalmas tömeg nyomult ki- és befele is egyaránt. Lehet túlzásnak hangzik, de szinte 95%-ban álltak az emberek bent a sátor alatt. Mi csak az elejéig jutottunk el, s csak egy-két számig, mert túlságosan is féltünk attól, hogy eltaposnak minket. A torta dobálást sajnos nem tudtuk megvárni, mert még azt is látni akartam volna, de erre én sem számítottam.

Major Lazer koncert
Erre a koncertre éppen, hogy beestünk a barátnőmmel, s csak úgy hirtelen ötlettől gondolva álltunk be a nagy tömegbe, ahol voltak mindenhonnan emberek. Itt is rengetegen voltak, viszont szerencsére a Nagy Színpadnál volt, ami szerencsére nyílt volt, így kaptál levegőt – persze, ha fel felé néztél. (Akik alacsonyabbak azoknak ajánlott valakinek a nyakában végig hallgatni az ilyen koncerteket, már csak a saját egészségük érdekében, s az a barátuk, akinek a nyakában ül az magas legyen) Attól függetlenül, hogy hatalmas rajongója nem voltam jól éreztem magam. A hangulat is szenzációs volt, de nem biztos, hogy megismételném úgy, hogy csak ketten vagyunk ismerősök. Nagyobb baráti társaságok kellenek ilyenekre. Természetesen utána, ahogy az emberek széthullottak hatalmas szemét kerekedett, s szinte ugrálni kellett ide-oda, hogy ki tudj onnan menni.

Birdy koncert
2013-2014 környékén találtam rá egy újságból kiszedett plakát által. Azóta is szívesen szeretem hallgatni a számait, s nagyon örültem neki, amikor meg tudtam, hogy eljön a Szigetre, szóval nem volt kérdés, hogy elmegyek a koncertjére. Minden pillanatot imádtam, s remek volt ott lenni, részt venni, vele együtt énekelni a sorokat. Rájöttem, hogy ha nem is minden nap hallgatom a zenéit attól függetlenül nagyon szeretem azt, amit megír a közönségének. Mellesleg számomra az ő koncertjével ért véget az egész fesztivál, s egyben a munkaidőm is. Hozzáteszem leginkább Birdy koncertjén éreztem azt, hogy az egész közönség egy magas lehet, csak egy-két kilógó fej volt. Különös érzés volt.Ezek lett volna az én koncert élményeim 2017-ben. Szerintem minden koncert után egy újabb élménnyel voltam gazdagabb. Remek volt átélni ezeket a dolgokat, és nem bántam meg egy percét sem.


Hamarosan találkozunk,
Virginia0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése