2017. november 28., kedd

Készüljünk az adventre

Sziasztok! (: Igaz, jövő héten vasárnap elkezdődik az adventi korszak. Már most be vagyok zsongva, hiszen elővettem az összes gyertyámat, hogy akkor most eljött az ő idejük egy nyugalmas délutánok keretén belül. A feladat ebben a bejegyzésben nem mást, mint beszélni mi hogyan is szoktuk tartani az adventet, s igazság szerint erről nem sok mindent lehet mesélni. Egyre inkább elfelejtődik, s már nem igazán varázsolunk elő egy koszorút, amin négy gyertya helyezkedik el.
Tavaly már csak gyorsan kerítettünk négy gyertyát, amiket körbe tettünk, de mire eljutottunk ide, az advent rég elkezdődött. Idén meg szeretném ezt változtatni. Ha már Hálaadási vacsorát/ebédet főztem a családnak, barátomnak, akkor ezt az adventi időszakot is úgy fogom várni, mint még soha. Be kéne szerezni egy koszorút, vagy készíteni egyet. Nyugtatás: még van rá egy hetem.

Azt hiszem ez látszik a karácsonyunkban is, hiszen apukám már nem igazán vesz fát, hogy aztán a hatalmas szemetet, ami maga után hagy felporszívózunk, s kidobjuk a csupasz fenyőfát. Idén is a nagyszüleinkkel fogjuk tölteni, szóval itthon nem lesz fánk, mert már a Szentestét is a nagyiéknál tartjuk. Ami azért nem rossz, mert szívesen vagyok ott, de már egyáltalán nem olyan a karácsony vagy az előtte lévő időszak, mint gyermekkoromban. Változnak a dolgok. Változunk. Semmi sem marad ugyanolyan.

Ez most egy rövidebb bejegyzés lett, mert tényleg nem akarom ugyanazt ismételgetni. Nem panaszkodom, nem kell máshogy csinálni a dolgokat. A karácsony a szeretetről szól, hogy azok vegyenek körbe, akik szeretnek. S, ilyenkor még az ellenségek is kibékülnek egymással.


Nektek vannak hagyományaitok az adventi időszakra?

További információk


Hamarosan találkozunk,
Virginia

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése