2018. január 1., hétfő

Blogkapszula

Sziasztok! (: Október huszonkettedikén Neamt Naomi Isabella kiírt egy bejegyzést a Blogger közösség nevezetű csoportban, ami egy Blogkapszula ötletét vetette fel. Vagyis ezt a bejegyzést 2018. január elsején fogom megosztani, szóval ti ezt ekkor fogjátok olvasni. A lényege, hogy leírom ide mit szeretnék elérni addig, melyek azok a dolgok, amelyek előttem vannak, s mire kikerül ez a bejegyzés rájöhettek mit sikerült kipipálnom, s mit nem. Szerintem ez remek alkalom arra, hogy egy nap (a mai nap) leüljek, és leírjam a következő hónapokra a terveimet. Akkor kezdjük is el azokat a terveket megírni.

Tervek
2018.01.01-ig

1) Megtanulni JÓL tanulni!
Az utóbbi napokban rájöttem arra, hogy valamit rosszul csinálok tanulás ügyileg. Szereztem pár rossz jegyet, és lett is belőle rémálmom ezen a héten. Röviden annyi, hogy amikor kapsz egy kettest angolból ne csodálkozz, ha utána hat kettesről álmodsz még, s hozzá teszem, hogy egyest is behoztam. (Don’t ask!) Én se értettem se akkor, s most se. Mit csináltam?

Arra rájöttem, hogy nem elég, hogy tanulok a dolgozatokra, de lelkileg is nyugodtnak kell lennem. Például egy matek dolgozatnál, ami első órában van előtte nem elindulni 48-kor, hogy aztán kirohanva a beledet is lehuppanj a helyedre, s magad elé kapd a dolgozat lapot, majd neki kezdj írni. Belőle semmi jó nem sül ki. Megtanultam.

Leülni. Felmondani hangosan. Leírni. Megtanítani valakinek (plüssnek, barátnak, állatnak – lemenni a kertbe, s elmondani a madaraknak). Felmondani a szülőknek. Megkeresni a megoldást, amivel a jegyeim a szorgalmamat fogják mutatni, azt amennyit bele teszek a tantárgyakba. Még azokba is, amikre, amúgy semmi szükségem lesz.2) Osztályzatok visszagörbülése fel felé!
Beleszámít az érettségi. Jó egyetemekre szeretnék tovább menni tanulni! Mindent bele szeretnék adni, addig, ameddig össze nem esek. Nem fogok. Tudom. Nem őrülhettek bele ebbe. Senki nem őrült meg a sulitól. Ugye? Pár rossz jegy becsúszik, rendben. Fél évre semmi hármas, s évvégére a négyesek felhúzása! A legjobban teljesíteni! Megmutatni mindenkinek mire vagyok képes!


3) Megtanulni lazítani!
Amilyen szorgalmasnak és törekvőnek mondhatnám magam annyira vagyok stresszes is. Megtanulnom, hogyan lazíthatok. Suli után, tanulás közbeni szünetek. Sokat idegeskedem minden apróság miatt általában. Erre egy barátnőm vetette fel a figyelmemet, hogy talán jobb, ha megtalálom azt a módot, amivel frissebben és nyugodtabban állok neki bármi másnak.


4) Barátom szülinapja
Mindenkinek eljön a szülinapja, ahogy a barátomnak is. November 8-ára el kell készítenem pár ötletemet, amit tudok. Jelenleg még G tervem is van a tarsolyomban, de ezek közül már fejben tudom miket fogok megvalósítani, csak bele kell vetnem magam. Túl fogok esni azon a bizonyos napon, pontosan. Vasárnapra, pedig hívatott vagyok anyukájához egy kis szülinapi ünneplésre!5) Hálaadás
Tudom, tudom, hogy amerikai ünnep, én meg magyar vagyok, de imádom az ilyen ünnepeket. Mellesleg nagyon szeretem Amerikát. Igazság szerint semmi országgal nincs bajom. Idén elhatároztam, hogy valamilyen formában én is megadom annak a napnak a módját. Ha nem is egy hatalmas pulykát fogok kisütni, csak egy kis darabját szerintem már az is tökéletes. Egy nagy családi vacsorát szeretnék elkészíteni.


6) Karácsony
Az egyik kedvenc ünnepem az évben. Imádom a hangulatát, a készülődést. Idén mindenképpen szeretnék mézeskalácsot készíteni, mindenféle karácsonyi filmet megnézni. Visszanézni a kedvenc sorozataimból a karácsonyi részeket, s persze a karácsonyi zenék se maradhatnak el. Meg persze, időben beszerezni a karácsonyi ajándékokat!


7) Könyvek
Amíg tart ez az év még ki szeretnék olvasni pár könyvet, s remélem legalább négyet sikerülni is fog. Ez egy kötelezőt tartalmaz magában (ami két kötetes), egy angol nyelvűt és egy német nyelvűt, illetve egy magyart, amit egy kedves, magyar, fiatal írónő küldött el nekem egy sorsolás keretén belül. Az első nyereményem, és igazság szerint nagyon izgatott vagyok miatta. Valószínűleg lesz is róla poszt a blogon!


8) Sorozatok
Van néhány sorozat, amit 2017-ben szeretnék lezárni ilyen a Teen Wolf és a Pretty Little Liars. Mindkettőből az utolsó évadot kell már csak végig néznem. Illetve ott van még a Grimm is. Túl sok van ebből is úgy érzem. Inkább befejezném az elkezdetteket, mint hogy újba kezdjek. Remélem sikerül 2018-ra kihúznom a Stranger Things-et!


9) Találkozni régi, jelenlegi és új barátokkal
Mostanában rengeteg új embert megismertem, akikkel esetleg még nem találkoztam vagy csak egyszer-kétszer. Nagyon szívesen összefutnék velük az idő során! Illetve ott vannak a régi barátok is, akikkel nagyon ritkán tudok találkozni, vagy éppen, hogy köszönünk egymásnak az utcán. Remélem sikerülni fog!Nem jut eszembe több pont, amit meg szeretnék csinálni január egyig. Remélem, hogy sikerült megfeledkeznem erről a bejegyzésről, hogy miket írtam le, s majd meglepve veszem észre, amikor kikerült.Boldog Új Évet mindenkinek! (:Hamarosan találkozunk,
Virginia

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése