2018. január 27., szombat

The Little Owl Award

Sziasztok! (:

2017. november 26-án megkaptam életem első díját, amit nem tudok elhinni. Hihetetlen! Már azt se hiszem el, hogy voltak olyan aranyos emberek az ismeretségi körömben, akik nem csak a naptárban szereplő (valóban ünneplő) névnapomon köszöntöttek fel, hanem november 24-én is (ami nem mindenhol van kiírva, hogy akkor is van Virág nap). Viszont, ami tényleg megdöbbentett, hogy 25-én is felköszöntöttek. Nem tudom min csodálkoztam nagyobbat; megkaptam a szüleimtől Niall Horan - Flicker albumát vagy életem során az első blogger díjamat!

Itt is nagyon szépen köszönöm Grétának!


Szabályok

 1. Helyezd el a díjat az oldaladon.
 2. Linkeld azt, aki jelölt téged!
 3. Jelölj Te is blogokat a díjra.
 4. Értesítsd a jelölteket a díjról!
 5. Válaszolj a feltett kérdésekre.
 6. Tegyél ki egy zenét, ami szinte szóról szóra leír téged!

Kérdések

Szereted a telet? Miért? 

Mert komfortosabb számomra otthon, a kényelmes melegben lenni. Olvasni, sorozatot vagy éppen filmet nézni, illetve teázni. Ez az időszak sokkal inkább a családomról szól, viszont persze vannak pillanataim a barátaimmal, a barátommal is. Felöltözni jó melegen, pléd alá bújni, szinte egész nap el lennék valami finom meleg ital társaságában.

Mennyire tartod fontosnak karácsonykor az ajándékozást?

A karácsonyi ajándékozás egy kedves gesztus, hogy megjutalmazod azokat, akik egész évben melletted voltak. Ott vannak veled akkor karácsonykor is. A mai világban néha azt veszem észre, hogy valahol az ajándékozás már egy kötelező dolognak veszik. Igen, meglehetősen nehéz eldönteni kinek minek örülnek a legjobban, de ha egy kis verset írsz már az is mosolyt csalhat az emberek arcára. Idén én nem is írtam kívánságlistát, nem mintha nem akartam volna, csak nem tudtam mit szeretnék kapni. Ölelést és azt, hogy azokkal legyek, akiket szeretek.

Mit szeretsz jobban: adni vagy kapni?

Nagyon szeretek adni, s mindig kíváncsi vagyok a másiknak, hogy tetszik az ajándék. Az osztályban, viszont eddig nem volt olyan évem, hogy ne fiút hoztam volna. Ezzel megáldott a sors, hogy erőltessem meg az agyamat, mégis mit adhatnék. Egyre büszkébb vagyok magamra igazából. Na jó, nem igaz, hogy mindig fiút húztam. 2017-es osztálykarácsonykor egy barátnőmet sikerült. (: Azt, hogy kapjak valamit nem tudom mennyire várom el, mármint nyilván tudom, hogy kapok is vissza, mert körbe megyünk, de sosem számítok nagy dolgokra. A családtól se gondoltam túl sok mindenre, így nagyon meglepődtem a csomagomon.

Szerinted lehet fiú és lány között barátság?

Persze, nem lehetetlen. Lehet nem nagyon egy élő példa, de például az Agymenőkben Penny és Sheldon kapcsolata pont ilyen. Szinte testvéri kapcsolat születik meg; veszekednek, kibékülnek, vagy éppen megőrjítik egymást, de szeretik a másikat, úgy, mint a testvérek. Egyik lehetséges variáció a testvéri kapcsolat merülhet fel. Azt fontosnak tartom még hozzá tenni, hogy amikor megismertem a barátomat nagyon örültem neki, hogy lett egy fiú barátom, akivel ugyanúgy meg tudok beszélni dolgokat. Aztán kiderült, hogy ez több lesz, mert a srácnak tetszem. Beletelt némi időbe (két-három hónapba), mire kiteljesedett bennem a szerelemnek hívott érzés. Legjobb barátom. Ez is egy fiú és lány közötti barátság, csak erősebb kötelék is fűződik hozzá.

Mi az az étel/ital, amiről mindig a tél jut eszedbe?

Forró csoki. Fondü. Tiramisu. Francia krémes, viszont ez a sütemény csak idéntől juttattja eszembe a karácsonyt. Bejgli. Jancsi szelet. Igen, azt hiszem mindenképpen elmondhatom, hogy micsoda édes szájú személyiség vagyok. (:

Szereted az adventi vásárokat?

Szépek. Hangulatosak. Egyszer-kétszer érdemes elmenni megnézni milyen a barátaiddal, a pároddal vagy/és a családoddal. Társasági programnak mondanám inkább, ami át tudja legtöbbször adni a karácsony valódi jelentését. Valamikor a tömeget, a türelmetlenséget és a kedvtelenséget, de ott a lehetőség azoknak, akik mosolyogva, udvariasan nézelődnek. Azokból az emberekből kell több az adventi vásárokra.

Hogyan éled meg a januárt, amikor már az ünnepek után vagyunk?

Hatalmas örömöm volt, amikor kétszer, háromszor is esett a hó, és hatalmas hóbuckák jelentek meg az utcákon. Nagyon jó volt felkelni rá, és az ablakomon csak fehérséget látni. Sajnos már olvadnak el megint az utolsók is, de lassan január vége közeled, és itt a február, ami az év legrövidebb hónapja. Számomra az ünnepek után is rendkívül jó érzéssel tölt el, hogy új évben vagyunk, de közben rájövök mindig, hogy megint eltelt egy év, és félév múlva a következő életévemet töltöm be. Nagyon gyorsan telik az idő, és ideje minden percét kihasználom. Például: írni a bejegyzéseket a blogra, a sztorikat a szülinapokra.

Zene

New Hope Club - Good Day

A napokban került ki, és végül azért erre esett a választásom, mert pozitív hangvétele van. Ha minden reggel meghallgatod jobb kedved lesz azonnal. Ahogy a srácok is éneklik: "It's gonna be a good day!", vagyis "Ez egy jó nap lesz!". (:

Jelölteim

Nehéz döntés, hogy kiket jelöljek meg erre a díjra, s küldjem nekik tovább. Ha meg is van azoknak, akiknek küldöm, akkor mindenképpen legyen meg nekik kétszer, mert megérdemlik. Négy embert jelöltem meg, de legszívesebben a lista nem állna meg tíznél sem. Annyi emberrel megosztanám az első blogdíjam élményét, így egy egész csoportot is megjelöltem.
 1.  Gréti (köszönöm, hogy megjelöltél nálad, de természetesen te is megjelensz nálam, s a jégkorong örökre a baseball és a golf mellett fog állni nálam!)
 2.  Thea (nem csak a bejegyzések, de a blogod is bearanyoza a napomat - hangulatos)
 3.  Sára (évek óta követlek, és ahogy alkalmam lett rá, már megy is a jutalom, mert minden évben öröm olvasni a blogod)
 4.  Dóra (a te blogod felé mindig oly nagy örömmel megyek fel, mert rengeteg mindenről tanulhatok, vagy éppen tudhatok meg)
 5. Szeretném küldeni a többi olyan bloggernek, aki a GRLPWR (Girl Power) messenger csoportban benne van. Mindegyik lánynak a legjobbakat kívánom!

Hatalmas öröm volt ezt a bejegyzést elkészítenem, és lehetséges, hogy hosszú idő lett, mire ténylegesen kikerülhet az oldalra, de megérte. Köszönöm a lehetőséget!

Hamarosan találkozunk,
Virginia


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése